Trang chủ

/

Bài báo

Tạp chí Y Dược học - Tập 9 (03) năm 2019

Extraction optimization and antioxidant activity of phenolic compounds from avocado peel

Ton Nu Linh Giang, Nguyen Thi Hoai, Vo Quoc Hung

2019 - Tập 9 (03), trang 49

10.34071/jmp.2019.3.7

Tóm tắt

Avocado peel has been considered as a potential source of natural antioxidants in which phenolics are among the most important compounds. Therefore, this study aims to optimize the extraction process of phenolics using response surface methodology and evaluate the corresponding antioxidant activity. From the quadratic model, the optimal condition was determined including the ethanol concentration 54.55% (v/v), the solvent/solute ratio 71.82/1 (mL/g), temperature 53.03 oC and extraction time 99.09 min. The total phenolic content and the total antioxidant capacity at this condition with minor modifications were 26,74 ± 0,04 (mg GAE/g DW) and 188.06 ± 1.41 (mg AAE/g DW), respectively. The significant correlation between total phenolic content and total antioxidant capacity was also confirmed.

Toàn văn

PDF

Trích dẫn bài báo

Ton Nu Linh Giang, Nguyen Thi Hoai, Vo Quoc Hung. (2019). Extraction optimization and antioxidant activity of phenolic compounds from avocado peel. Tạp chí Y Dược học, , 49. DOI: 10.34071/jmp.2019.3.7

Trong số này

Tạp chí Y Dược học thuộc Trường Đại học Y Dược- Đại học Huế được phép hoạt động báo chí theo giấy phép số 1720/GP-BTTTT ngày 15 tháng 11 năm 2010 và được Bộ Khoa học – Công nghệ cấp mã số ISSN 1859-3836 theo Quyết định số 009/TTKHCN-ISSN ngày 22 tháng 03 năm 2011

Toà soạn

Địa chỉ
Tầng 4, nhà A, Trường ĐH Y-Dược Huế
06 Ngô Quyền, TP Huế, Việt Nam

Email

tcydhue@huemed-univ.edu.vn

Phone

0234-3824663

© 2010-2023 Tạp chí Y Dược học . Cơ quan chủ quản: Trường Đại học Y-Dược Huế
Giấy phép xuất bản bản in số 1720/GP-BTTTT ngày 15/11/2010 của Bộ Thông tin và Truyền thông