Tạp chí Y Dược học - Tập 9 (03) năm 2019
Nguyen Thi Hoai, Hoang Xuan Huyen Trang
2019 - Tập 9 (03), trang 7
10.34071/jmp.2019.3.1
Background: Cajuput oil is a traditional and famous product of Thua Thien Hue, it is considered as a potential product, contributing to the economic development of Thua Thien Hue. Currently, there are many different products of cajuput oil in the market. However, the quality of cajuput oils in the production facilities has not been considered. The aim of the present study was to apply GC to the determination of the main components of commercial cajuput oils from M. cajuputi species in the Thua Thien Hue province.
Materials and method: The chemical composition of 10 commercial cajuput oils extracted from leaves of Melaleuca cajuputi Powell collected in the Thua Thien Hue province was determined by gas chromatography.
Results and conclusion: The major componentsofthe oils wereα-pinene, β-pinene, limonene, 1,8-cineoleand terpineol. The result obtained demonstrate that 1,8-cineole is the main component,present in 10 samples with values ranging from 15 to 59%.
Nguyen Thi Hoai, Hoang Xuan Huyen Trang. (2019). Analysis of commercial cajuput oils extracted from melaleuca cajuputi powell by gas chromatography. Tạp chí Y Dược học, , 7. DOI: 10.34071/jmp.2019.3.1
Tạp chí Y Dược học thuộc Trường Đại học Y Dược- Đại học Huế được phép hoạt động báo chí theo giấy phép số 1720/GP-BTTTT ngày 15 tháng 11 năm 2010 và được Bộ Khoa học – Công nghệ cấp mã số ISSN 1859-3836 theo Quyết định số 009/TTKHCN-ISSN ngày 22 tháng 03 năm 2011
tcydhue@huemed-univ.edu.vn
0234-3824663
© 2010-2023
Tạp chí Y Dược học .
Cơ quan chủ quản: Trường Đại học Y-Dược Huế
Giấy phép xuất bản bản in số 1720/GP-BTTTT ngày 15/11/2010 của Bộ Thông tin và Truyền thông